Anode

 

Nieuws

 

21 januari 2017

Coöperatie De Groene Stroom tekent contract met Anode Energie
Ridderkerkers die voortaan écht groene stroom  willen gebruiken, kunnen nu voordelige, groene elektriciteit kopen, die in Ridderkerk wordt opgewekt, mét garantie.
De Ridderkerkse Coöperatie voor Duurzame Energie “De Groene Stroom” heeft vorige week een contract getekend met de Barendrechtse energieleverancier Anode dat de levering van deze honderd procent duurzame elektriciteit mogelijk maakt.

Lees verder...

De vorig jaar op zwembad De Fakkel geplaatste zonnepanelen leveren deze bijzondere stroom van eigen bodem die door Anode wordt  afgenomen. Eric van Teeffelen, de directeur van Anode zegt: “Omdat Coöperatie De Groene Stroom volgens de wet  niet zelfstandig als leverancier van elektriciteit mag optreden, heeft ze samenwerking gezocht met een energieleverancier. Na een aanbesteding kwam Anode als de meest aantrekkelijke partner voor de Coöperatie uit de bus. Daar zijn  we natuurlijk wel trots op.”
Bestuurslid van de Coöperatie Jos Verweij vult aan: “Deze groene stroom wordt aangemeld bij een onafhankelijke toezichthouder die deze stroom certificeert. Zó zijn de afnemers er zeker van dat het “Ridderkerks Groen” is wat uit het stopcontact komt en géén “sjoemelstroom” die administratief  is groengewassen.”

Het nieuwe zonnepanelendak op De Fakkel is eind vorig jaar door de gemeente gerealiseerd, maar de Coöperatie is in gesprek met de gemeente om het project van 500 zonnepanelen over te nemen. De leden en toekomstige leden en bedrijven die daarin willen investeren, zorgen zo met elkaar voor een uniek concept: elektriciteit die zij zelf opwekken en die weer door Ridderkerkers wordt gebruikt. Bovendien is het een duurzame investering met een goed rendement. Het past in de doelstelling van De Groene Stroom om de fossiele energie te vervangen door schone en duurzame energie die binnen de eigen gemeenschap wordt opgewekt.

Meer informatie: www.degroenestroom.org en www.anode.nl

De Groene Stroom Contract tekenen

De ondertekening van het contract door de Coöperatie voor Duurzame Energie “De Groene Stroom” en het Barendrechtse energiebedrijf Anode voor de levering van voordelige groene stroom mét certificaat.

29 juli 2016

Energielevering aan klanten van BAS Nederland overgenomen
Anode heeft de levering van energie aan de klanten van BAS Nederland overgenomen.
BAS Nederland heeft de ACM verzocht haar vergunning tot het leveren van energie in te trekken.

Lees verder...
Aanhoudende prijsdalingen en problemen met haar vorige toeleverancier maakten het voor BAS Nederland niet mogelijk succesvol verder te gaan als leverancier van stroom en gas. Alle klanten zijn inmiddels overgedragen aan Anode die de contracten zal honoreren. Voormalig BAS-klanten die aanvullende informatie willen: neem gerust contact op.

6 april 2016
Anode Energie neemt belang in Senfal
Utrecht, 2 april 2016
Anode en Senfal ondertekenden een overeenkomst waarmee Senfal kan beschikken over financiële armslag om haar werk uit te breiden. Ook zal Anode haar ervaring, kennis en kunde ter beschikking stellen.

Lees verder...

Senfal (www.senfal.com) verzorgt energielevering op een slimme manier, door afnamepatronen automatisch af te stemmen op de actuele inkoopprijzen op de energiemarkten. Hierdoor wordt het niet alleen voordeliger, maar ook wordt inpassing van duurzame energieopwekking eenvoudiger. Senfal is sinds augustus 2014 actief en is per november 2014 gevestigd in de bedrijfsincubator UtrechtInc. Senfal heeft momenteel klanten in de koel- en vriessector, waar het in samenwerking met verschillende energieleveranciers koelvermogens op een slimme manier aanstuurt. Daarnaast speelt Senfal een centrale rol in het innovatieproject Jouw Energie Moment 2.0 in Breda. Het team van Senfal bestaat uit softwareontwikkelaars en commercieel gerichte energiespecialisten. Sander ten Kate (directeur Senfal): "In ons korte bestaan hebben we al gemerkt dat er behoefte is aan onze manier van afstemming tussen verbruik en markt. Dankzij deze samenwerking krijgen we meer armslag om onze technologische voorsprong in de markt uit te bouwen."

Anode Energie (www.anode.nl) is een leverancier die niet alleen eigen klanten bedient, maar ook de inkoop en balancering verzorgt voor diverse leveranciers in de Benelux. Daardoor heeft Anode een goede toegang tot de verschillende energiemarkten. Anode is al vanaf de start van de vrije markt actief met het benutten van flexibiliteit waarmee energieverbruik kan worden afgestemd op actuele prijzen in de markt.

Eric van Teeffelen (directeur Anode Energie): "De manier waarop de mensen van Senfal naar de markt kijkt bevalt ons wel: innovatief, los van conventies. We verwachten een mooie toekomst."

1 december 2015
Anode neemt KAS Energie Nederland over
Het bedrijf KAS Energie Nederland met al haar klanten is nu onderdeel van de Anode Energie groep.

Lees het persbericht...

De aandelen in de energieleverancier aan kleinverbruikers Kas Energie Nederland B.V. (KEN) zijn overgenomen door Anode Energie. Hoewel de naam van het bedrijf gewijzigd is in Kleinverbruik Energie der Nederlanden blijft de levering van energie aan de klanten van KEN gewoon doorgang vinden op de afgesproken voorwaarden en tarieven, maar onder de merknaam Anode Energie.

KAS Energy (www.kasenergy.nl) is een initiatief van een groep vooruitstrevende en innovatieve ondernemingen binnen de glastuinbouw, waarvoor vele uiteenlopende energiezaken worden verzorgd. Daarbij gaat het over grote volumes. Met KEN wilde KAS Energy ook de kleinere afnemers bedienen. Daarvoor ontving KEN een vergunning van ACM in de zomer van 2013. Directeur KAS Energy (en KEN) Jaap van Kriekingen: ”We vervullen wel een behoefte met KEN, maar het aantal klanten bleef toch op een te laag niveau steken. Gevolg is dat de deze klantengroep relatief veel effort kostte. Door de overdracht aan Anode Energie behouden onze klanten de aandacht die ze verdienen. KAS Energy kan zich nu weer focussen op groothandelscontracten en portfoliomanagement voor haar deelnemers.”

Anode Energie (www.anode.nl) is een leverancier die niet alleen eigen klanten bedient, maar ook de inkoop en balancering verzorgt voor diverse leveranciers in de Benelux. Het team dat zich bezig houdt met de Anode-kleinverbruikers zal zich ook over de KEN-klanten ontfermen. Geleidelijk zullen de beide portfolio's samengevoegd worden. Eric van Teeffelen (directeur Anode Energie): “De KEN-klanten verdienen het serviceniveau dat we bij Anode gewend zijn te verlenen. We verwachten dan ook een soepele integratie. De inkoop zal geen problemen geven, dat deden we al voor KEN.”

Per 1 december 2015 is de energielevering omgezet naar de Anode omgeving. Alle klanten hebben daarover persoonlijk bericht ontvangen.

25 september 2015
VBO-Freshworld op bezoek bij Anode Energie
Op 28 oktober 2015 komt de Barendrechts ondernemersvereniging VBO-Freshworld op bezoek bij Anode Energie.
Op deze zg. inloopborrel komen twee onderwerpen aan de orde. Terwijl één groep luistert hoe de energiemarkt
in elkaar zit en wat je daar als ondernemer aan hebt, wordt de andere helft door het kantoorpand langs alle
duurzame oplossingen geleid. Halverwege wordt er uiteraard gewisseld, en na afloop is er netwerkgelegenheid.

Energie Vakbeurs 2015 in Den Bosch
Anode Energie is van 6 t/m 8 oktober weer aanwezig op de beurs in Den Bosch.
Wij staan op stand 03.E010.

Op woensdag en donderdag is ook de door Anode Energie gesponsorde Forze racewagen te bewonderen. Deze racewagen rijdt op van waterstofgas gemaakte elektriciteit. Anode Energie is klaar voor een mogelijke energiedrager van de toekomst!

Forze racewagen

Eric van Teeffelen is spreker op de bijeenkomst over inkoop van elektriciteit die tijdens de beurs gehouden wordt. U kunt hier zonder kosten of vooraanmelding aan deelnemen.

1 september 2015
Koop een WindEnergieAandeel
Een stukje windmolenopbrengst voor 15 jaar. Anode Energie faciliteerde Groene Polderstroom. Inmiddels is de verkoop van WEA's gestaakt.

2 oktober 2014
Energie Vakbeurs 2014 in Den Bosch
Anode Energie is van 7 t/m 9 oktober weer aanwezig op de beurs in Den Bosch.
Wij staan op stand 02.B030.

15 september 2014
Open dag Anode Energie
Afgelopen donderdag 11 september was een groot succes.
Dank aan iedereen die langs is gekomen om het nieuwe pand te komen bezichtigen! Open dag Anode 2014

27 augustus 2014
Open dag Anode Energie

Op donderdag 11 september houdt Anode Energie open dag in haar nieuwe pand aan de Noldijk 31 in Barendrecht. Alle geïnteresseerden zijn welkom tussen 15:00 en 19:00u.
Meld u aan via opendag@anode.nl.
Meer informatie over de open dag vindt u op www.noldijk31.nl/open-dag.

4 februari 2014
Anode Energie staat 11 t/m 13 februari op de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem
Bezoek ons op stand 372!
Zie hier voor meer info

22 januari 2014
Anode Energie volgens energievergelijken.nl tweede beste energieleverancier
Dit is gebleken uit het halfjaarlijks onderzoek van energievergelijken.nl, gebaseerd op beoordelingen van 21.500 bezoekers in de periode van september 2013 tot en met januari 2014. Anode Energie kreeg een 7,5 en heeft daarmee de zelfde plek weten te behouden als het voorgaande onderzoek.
Lees verder...

29 november 2013
Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) gelanceerd
Anode Energie levert de energie tot AGEM haar eigen leveringsvergunning heeft. De lancering vond woensdag 27 november is Groenlo plaats. De coöperatie levert in de Achterhoek opgewekte groene energie.
Lees verder...

14 november 2013
Anode Energie verzekert continuïteit van Etrim NV. Dit Belgische bedrijf levert diensten op het gebied van techniek en energiehandel aan energiecentrales en derden
Etrim NV is door Anode Energie gekocht van Thenergo, een geïntegreerde ontwikkelaar, operator en dienstverlener in energieprojecten. Etrim exploiteert een innovatief handelsplatform dat nauw aansluit op de visie van Anode Energie op de decentrale energiemarkt. Anode Energie is er van overtuigd dat door een intelligent gebruik van dit platform het mogelijk wordt om de toekomstige problemen in het management van de decentrale netwerken mede te ondersteunen.

Chris Beliën, CEO van Thenergo: “Wij zijn blij dat met de verkoop van ons bedrijf aan Anode Energie de continuïteit van Etrim NV werd veiliggesteld. Zo zijn wij verzekerd van de toekomstige bloei van Etrim.”

Dit wordt tevens verzekerd door Eric van Teeffelen, Managing Director van Anode Energie: “Wij zien zeker toekomst in Etrim en zijn gemotiveerd om het bedrijf verder uit te bouwen in de geest van het bedrijf. De systemen zullen zowel in België als in Nederland worden ingezet, en zullen deels al bestaande dienstverlening van Anode Energie gaan vervangen.”

5 november 2013
Anode Energie is sinds 1 november 2013 de nieuwe sponsor van het Forze Hydrogen Electric Racing Team Delft
Zij ondersteunt hiermee de Forze VI, een nieuwe waterstofracewagen ontwikkeld en gebouwd door een team van zeventig studenten van de TU Delft. Het project Forze biedt een praktische leerschool voor aankomende ingenieurs en toont het potentieel van duurzame energie, nu en in de toekomst. Hier wil Anode Energie dan ook graag aan bijdragen. Directeur Eric van Teeffelen heeft naast uitvoerige kennis in de energie als leverancier ook de benodigde praktische kennis in de Elektrotechniek, hetgeen de Delftse studenten goed van pas komt. Anode Energie kijkt uit naar een energieke samenwerking met Forze.

Noldijk AnodeNoldijk Anode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 oktober 2013

Tuinbouw Relatiedagen Venray
Op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 november 2013 staat Anode Energie weer op de Tuinbouw Relatiedagen in Venray. Ons standnummer is 125. Tuinbouw Relatiedagen Venray is hét trefpunt waar ondernemers en relaties in de tuinbouwsector elkaar ontmoeten.

21 augustus 2013
Constructie van het nieuwe kantoor van Anode Energie bereikt hoogste punt
De spanten voor het nieuwe kantoor van Anode Energie aan de Noldijk in Barendrecht zijn geplaatst. Deze zijn gemaakt om de verdiepingsvloer te dragen, en vormen ook meteen de kapconstructie. Noldijk AnodeNoldijk Anode

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bereiken van het hoogste punt is natuurlijk een goede reden om de vlag in top te hijsen.

14 augustus 2013
Anode Energie in Helmond

anode medewerker Erik van Oorschot Sinds 1 augustus heeft Anode Energie er een nieuwe ruimte bij. Onze nieuwste aanwinst, Group Controller Erik van Oorschot,werkt nu drie dagen per week vanuit zijn nieuwe kantoorruimte in Helmond.

 

 

 

 

 

 

 


11 februari 2013
Z24: Stroom en gas: let niet alleen op laagste prijs
Op Z24.nl is vandaag een artikel verschenen waarin wordt aangegeven dat Anode Energie tot de goedkoopste aanbieders voor stroom behoort.
Lees hier het hele artikel

25 januari 2013
Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem
Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 februari staat Anode Energie op de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem. Ons standnummer is 385. Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem is hét trefpunt waar ondernemers en relaties in de tuinbouwsector elkaar ontmoeten.

Tuinbouw Relatiedagen Hardenberg en Vakbeurs Facilitair
Anode Energie is aanwezig geweest op de Tuinbouw Relatiedagen Hardenberg die plaats vond van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 januari.

Daarnaast heeft Anode Energie gestaan op de Vakbeurs Facilitair in Den Bosch van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 januari.

23 juni 2012
Sectorverhaal
besparingIn het weekblad Facilitair & Gebouwbeheer is in week 20 het sectorverhaal 'Energie besparen met zo min mogelijk energie' gepubliceerd.
In dit verhaal wordt uitgelegd hoe u met eenvoudige middelen en de nodige kennis behoorlijk wat energie kunt besparen. Het weekblad Facilitair & Gebouwbheer is gericht op de facilitiare sector; voor facilitair management en gebouwbeheer in Nederland en Vlaanderen.

Klik hier voor het sectorverhaal

 

1 juni 2012
Kunstenaar Saskia Laurant maakt een rotonde-kunstwerk waaraan iedereen kan bijdragen
In rotondeBarendrecht kunnen rotondes door bedrijven worden geadopteerden er mogen kunstwerken op worden gezet. Er zijn al veel kunstwerken op rotondes geplaatst, maar de grote rotonde bij de Oude Trambaan bleef nog leeg. Nu komt daar verandering in, want deze zomer zal boven deze rotonde een zonnebol komen te hangen: de Anodebol. En aan dit kunstwerk kan iedereen die een band heeft met Barendrecht deelnemen.

Het kunstwerk is geïnspireerd op de grootste groene energiebron: de zon. Naast dat de zon de belangrijkste energiebron op aarde is, is zij tevens voor veel mensen het symbool voor warmte en licht. Dit gevoel heeft de kunstenaar Saskia Laurant in dit kunstwerk willen vastleggen. Als het guur, grijs of donker is en de zon ver te zoeken, zal deze energiebol een warm licht laten schijnen.

Het kunstwerk is geïnspireerd op de grootste groene energiebron: de zon. Naast dat de zon de belangrijkste energiebron op aarde is, is zij tevens voor veel mensen het symbool voor warmte en licht.

Lees verder…
Dit gevoel heeft de kunstenaar Saskia Laurant in dit kunstwerk willen vastleggen. Als het guur, grijs of donker is en de zon ver te zoeken, zal deze energiebol een warm licht laten schijnen.

In het werk van Laurant is licht een belangrijke factor. Ook maakt zij vooral kunst op locatie; zij onderzoekt eerst de omgeving en bouwt dan het werk wat volgens haar daar past. Aangezien dit kunstwerk door velen onderweg naar of van huis en in de wijken ernaast gezien zal worden, vindt de kunstenaar het belangrijk dat het een kunstwerk voor en door Barendrecht wordt. De bol zal daarom worden samengesteld uit vele kleine plaatjes die door iedereen die een band met Barendrecht heeft, kunnen worden ingeleverd.

De kunstenaar roept iedereen op, ook bijvoorbeeld verenigingen en scholen, om mee te doen en zich te plaatsen in de Anodebol. Men kan zich laten inspireren door de zon, groene energie en/of Barendrecht. Alle inzendingen zullen in deze zonnebol te zien zijn, die deze zomer boven de rotonde wordt gehesen. Er wordt elke week een weekwinnaar gekozen en de deelnemers maken kans op 1 jaar gratis groene stroom.

Inschrijven kan via www.anodebol.nl of via een inschrijfformulier dat o.a. te vinden is bij het gemeentehuis.


5 april 2012
Fietsactie
Sluit een vaste prijs contract af en ontvang 25% korting op de Sparta E-moticon C3! U betaalt dan geen 1799 euro maar 1349 euro! Daarnaast ontvangt u marktconforme tarieven voor uw energieaansluiting.

De fiets wordt rijklaar en afgesteld bij u thuis afgeleverd. De korting is exclusief de servicekosten die 34,50 euro bedragen. sparta emoticon

Waarom deze actie?

Anode Energie beloont haar klanten graag. Daarom heeft zij deze actie samen met Logys opgezet. Logys regelt de fiets, Anode Energie het energiecontract. U als klant krijgt twee zaken; zowel een fiets als een energiecontract tegen een scherpe prijs!

Voor wie geldt deze actie? Voor alle nieuwe klanten die een vaste prijs contract afsluiten, voor bestaande klanten die al een vaste prijs contract bij Anode Energie hebben én voor bestaande klanten die minimaal al twee jaar een variabel contract hebben.

 

Klik hier voor meer informatie

 

1 maart 2012
Winnaar Tuinbouwrelatiedagen Gorinchem voorspelt marktprijs elektriciteit

Barendrecht – De heer M.J. Munster van het bedrijf Munster Flower uit Heerhugowaard is de winnaar geworden van de prijsvraagactie van Anode Energie. Hij heeft een jaar lang gratis handel in elektriciteit inclusief toegang tot het online handelsplatform gewonnen. grafiekDe heer Munster had de prijs van Endex Cal-13 baseload op vrijdag 17 februari op 5 cent na goed ingeschat. Ditwas bijna niemand gelukt vanwege de plotselinge prijsstijging.

Anode Energie heeft op de Tuinbouwrelatiedagen Gorinchem een prijsvraag uitgeschreven, namelijk wie raadt de eindprijs van vrijdag 17 februari voor basislastelektriciteit van het jaar 2013. De heer Munster zat met 52,80 Eur/MWh het dichtst bij de gerealiseerde marktprijs van 52,85 Eur/MWh. De winnaar betaalt een jaar lang geen abonnementskosten op zijn energiecontract bij Anode Energie.

Voor degenen die niet aanwezig waren op de beurs in Gorinchem of niet aan de actie hebben meegedaan komt er een herkansing. Op de Westland Relatiedagen Rijswijk op 25 en 26 april staat Anode Energie weer met een dergelijke actie.

 

Anode Energie heeft op de Tuinbouwrelatiedagen Gorinchem gestaan
Deze tuinbouwbeurs vond van 14 tot en met 16 februari plaats. Zie hier een foto van het Anode Energie Team.

 

Westland Relatiedagen Rijswijk
De volgende beurs waar Anode Energie op aanwezig is, is de Westland Relatiedagen Rijswijk. Deze vindt 25 en 26 april plaats. Anode Energie zal ook op deze beurs een dergelijke prijsactie als op de Tuinbouwrelatiedagen Rijswijk hebben.

Vakbeurs Facilitair – kale stand
anode stand

 

13 februari 2012
Gemiddeld een 8!

Anode Energie heeft een klanttevredenheidsonderzoek uit laten voeren onder haar klanten. 96% van de respondenten gaf als rapportcijfer een voldoende en 91% gaf een 7 of hoger.
Lees meer...

16 december 2011

Vakbeurs Facilitair
Dit is de  beurs voor de facilitaire sector. Deze vindt plaats van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 januari.

Lees verder…

Anode Energie is aanwezig op deze beurs; haar standlocatie is 5.062. De beurs vindt plaats in de Brabanthallen te Den Bosch. Om u aan te melden, klik hier.


Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem
Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 februari kunt u deze beurs bezoeken. Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem richt zich op de groente- en sierteelt, boomkwekerij en bollensector.
Lees verder…

Anode Energie is aanwezig op deze beurs. Het vindt plaats in de Evenementenhal Gorinchem.


Persbericht Onevenwichtspool
Anode Energie en EDF Luminus hebben een persbericht uitgebracht over dat ze een Belgische onevenwichtspool lanceren.
onevenwichtspool
Klik hier om het persbericht te lezen.

Tuinbouw Relatiedagen Venray en Energiebeurs
Anode Energie is aanwezig geweest op de Tuinbouw Relatiedagen Venray die plaats vond van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 november.
Lees verder…

Daarnaast heeft Anode Energie ook gestaan op de Energiebeurs 2011 in Den Bosch van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 oktober. Bij beide beurzen was het thema van Anode Energie 'Toegang tot de groothandelsmarkten in gewoon Nederlands'.


3 mei 2011

Bouwaansluitingen
Anode Energie heeft speciale energiecontracten voor bouwaansluitingen, regelt snel en efficiënt de administratie en doet alles aan scherpe tarieven.
Lees verder…

Vaak heeft u als aannemer geen idee hoeveel er geconsumeerd gaat worden, hoe zwaar de aansluiting in de loop van het proces zal worden en voor hoe lang de aansluiting in bedrijf is.

Desalniettemin is het voor Anode Energie mogelijk om snel te reageren en een scherp tarief te hanteren. Dit komt door de jarenlange ervaring die Anode Energie met bouwaansluitingen heeft. Anode Energie kan uw aansluiting snel aanmelden en houdt het proces van aanmelden nauwlettend in de gaten.
Daarnaast is het mogelijk om de bouwaansluiting vloeiend over te laten gaan in de nieuwe/definitieve aansluiting. Het is dan geen probleem als aansluiting en contract niet precies gelijk lopen. Dit uiteraard altijd tegen marktconforme tarieven. Zo wordt u dus niet gedwongen om een kort duur tarief voor uw tijdelijke bouwaansluiting af te sluiten. Dit bespaart u weer vele Euro's én u en wij hebben tevreden klanten.

Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Bel naar 0180 64 44 00 of mail naar info@anode.nl

Anode Energie staat momenteel met een advertentie voor Bouwaansluitingen in ‘Bouw & Aanbesteding. Vakblad voor de complete bouw’.


19 april 2011

Anode Energie is aanwezig op IVAK met energiebesparingsmogelijkheid
Op woensdag 27 en donderdag 28 april vindt de tweede editie van IVAK plaats. Dit is dé vakbeurs voor installatietechniek in Noord-Nederland. Anode Energie is aanwezig op deze beurs om de volgende mogelijkheid onder de aandacht te brengen.
Lees verder…

Zoals u al lang weet, wil iedereen energie besparen. Er is echter één probleem, uw klant kan de investering nu niet ophoesten. Anode Energie biedt de oplossing! Onze samenwerking maakt het mogelijk dat uw klant via zijn energiefactuur de investering terug betaalt. Daardoor:

  • Kunt u meteen uw installatie plaatsen
  • Uw klant tast maandelijks niet meer in de buidel dan anders
  • Verbeteren we allemaal het klimaat van morgen en dragen we allemaal bij aan een duurzamer leefklimaat

Daarnaast zorgt Anode Energie ervoor dat uw klant scherpe marktconforme tarieven ontvangt. Anode Energie heeft veel verschillende oplossingen. Contracten zijn op maat voor de klant gemaakt. Bezoek onze stand 3.11 op Ivak Noord voor meer informatie en we beantwoorden al uw vragen. Uiteraard kunt u ons ook altijd bereiken op 0180 64 44 00 of info@anode.nl.

Zie voor meer informatie over IVAK; www.ivaknoord.nl


8 april 2011
Leden Windvogel gebruiken hun elders opgewekte eigen energie
Op 1 april 2011 is door de coöperatieve vereniging de Windvogel een contract met energieleverancier Anode Energie ondertekend om zelflevering op grote schaal mogelijk te maken.  Hierdoor is de weg vrij gemaakt om de door de windmolens van De Windvogel opgewekte energie aan de eigen leden te leveren.
Lees verder…

De duurzame-energiesector ziet zelflevering als de laatste stap die duurzame energie op grote schaal rendabel gaat maken voor de Burger. Zelflevering houdt in dat elk lid van de Windvogel zelf de energie consumeert van de duurzame-energie-installatie waarin zij heeft geïnvesteerd. Dit betekent dat leden van de Windvogel over hun eigen geproduceerde energie geen energiebelasting hoeven te betalen. 

Voorzitter van de Windvogel, Dick van Elk is al meer dan tien jaar bezig om zelflevering voor elkaar te krijgen bij de Nederlandse overheid. De energiewet is gebaseerd op centrale opwekking en houdt alleen op kleine schaal rekening met decentrale opwekking, namelijk als je elektriciteit opwekt achter de meter met bijvoorbeeld zonnepanelen op je eigen dak. Voor een eigen installatie op  andermans grondgebied is niets geregeld in de wet. De Windvogel vult samen met Anode Energie nu zelf dit grijze gebied in.

Zelflevering wordt op kleine schaal al gebruikt, waar verschillende instanties garant staan voor eventuele naheffing van de energiebelasting. Het is nu voor het eerst dat een duurzame-energiecoöperatie en een energieleverancier de handen ineenslaan om zelflevering op grote schaal mogelijk te maken.  Dick van Elk is ervan overtuigd dat de overheid het recht niet heeft op deze naheffing. “Het is immers je eigen geproduceerde consumentenproduct. De overheid heft ook geen belasting over je krop sla die je oogst uit je volkstuin en zelf opeet. Daarbij komt ook dat de energiebelasting van oudsher een milieubelasting is om het gebruik van “vuile” energie te ontmoedigen, hier valt duurzame energie niet onder.”

De energieprijs bestaat uit iets minder dan de helft uit energiebelasting. Door zelflevering zal deze prijs dus halveren. Leden van de Windvogel blijven hetzelfde betalen voor hun energie als dat ze nu doen. De energiebelasting die de leden nu niet aan de staat betalen investeert de Windvogel in nieuwe duurzame-energieprojecten.

De Windvogel en Anode Energie nemen met deze samenwerking het voortouw om het coöperatief eigenaarschap van duurzame energie in een stroomversnelling te brengen. Directeur van Anode Energie Eric van Teeffelen: “Het vergt nogal wat om de reguliere levering te kunnen combineren met zelflevering. Door onze systemen hierop aan te passen zijn wij klaar om meer van dit soort initiatieven te ondersteunen.” Dick van Elk verwacht dat dit project het kantelpunt wordt in de energiemarkt van centrale opwekking  naar decentrale opwekking met coöperatief eigenaarschap van duurzame energie. 


5 april 2011
Conferentie Lokale Duurzame Energie

Anode Energie is aanwezig op de Conferentie Succesvol Exploiteren van uw Lokale Duurzame Energiebedrijf. Deze vindt plaats op 13 en 14 april in Amsterdam. De conferentie richt zich op het exploiteren van een lokaal duurzaam energiebedrijf. U leert van anderen hoe zij hun lokale energiebedrijf succesvol exploiteren.
Lees verder…

De speerpunten van het programma zijn:

  • Met of zonder subsidie: aantrekken van investeerders met een sluitende financieringsconstructie
  • Hoor welke organisatievorm het beste past bij uw ambities en vermijd risico’s
  • Vertrouwen winnen van burgers en draagvlak creëren.

    Bekijk het volledige programma op www.iir.nl/energiebedrijf. Wilt u zich met 20% korting aanmelden? Vermeld bij uw aanmelding dan onder opmerkingen B1334ANO of vraag naar het kortingsformulier.
    Als u wilt weten wat Anode Energie op dit gebied voor u kan betekenen, neem dan contact op met één van onze medewerkers op het volgende nummer 0180 64 44 00 of stuur een mail naar info@anode.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

4 maart 2011

Anode Energie & Consumentenbond
Anode Energie is in het nieuwe onderzoek van de Consumentenbond alweer als goedkoopste getest* (publicaties maart 2011 en september 2010).

Lees verder…

De Consumentenbond helpt consumenten bij de juiste keuze voor producten en diensten. In 2010 en 2011 heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar de energietarieven van verschillende energieleveranciers. Anode Energie heeft volgens de Consumentenbond nu de laagste energietarieven van het land. Dit heeft Anode Energie bereikt door zich te profileren op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid en ondertussen het prijsniveau gelijk te houden bij een fluctuerende energiemarkt. Hiermee heeft Anode Energie haar positie bereikt op een manier zoals het hoort. Geen callcentra, geen schreeuwend dure (en irritante) advertenties- en reclamecampagnes en geen valse beloftes met loktarieven, maar door gewoonweg maandelijks de energiemarkt te volgen.

* Gepubliceerd in de Consumentengids van maart 2011 en september 2010 op basis van een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Anode Energie is in het onderzoek meegenomen in de vergelijking van contracten voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Op dit productaanbod werd Anode Energie als goedkoopste getest. In de andere vergelijkingen voor 1,2 en 3 jaarscontracten is Anode Energie nu niet de goedkoopste. In voorgaande maanden was Anode Energie regelmatig de goedkoopste voor twee- en driejarige stroomcontracten, afhankelijk van de energiemarkt.


Anode Energie levert binnenkort gas aan grootverbruik aansluitingen
Anode Energie levert binnenkort aan grootverbruikers gas tot 1 miljoen kuub per jaar. Bent u geïnteresseerd in een offerte voor gas en/of wilt u graag meer informatie hierover ontvangen? Klik dan hier om uw gegevens in te vullen. Anode Energie neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Succes vergelijkingstool
De nieuwe tool op de website van Anode Energie voor het makkelijker vergelijken van elektriciteitskosten voor grootverbruikers is een groot succes.
Lees verder…

Grootverbruikers (tot circa 500.000 kWh per jaar) kunnen sinds januari via een eenvoudige module op de website www.anode.nl snel en nauwkeurig zien welke kosten er verbonden zijn aan hun elektriciteitsafname.

De marktconforme tarieven die via de tool op te vragen zijn, worden bijna dagelijks geupdate. U houdt met deze tool dus de energiemarkt scherp in de gaten. De tarieven die verschijnen, is het werkelijke marktconforme tarief dat Anode Energie toepast.

Transparantie is troef
Anode Energie heeft zich altijd ten doel gesteld om de energiemarkt voor haar klanten inzichtelijk te maken én ervoor te zorgen dat u met zo weinig mogelijk moeite, zo dicht mogelijk op de energiemarktprijzen zit. Zo krijgen nieuwe klanten bijvoorbeeld geen goedkoper tarief dan bestaande klanten; Anode Energie baseert elke offerte op marktconforme tarieven.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om uw tarieven te berekenen.


4 januari 2011
Elektriciteitskosten voor MKB makkelijker te vergelijken
Grootverbruikers (tot circa 500.000 kWh per jaar) kunnen via een eenvoudige module op de website www.anode.nl voortaan snel en nauwkeurig zien welke kosten er verbonden zijn aan hun elektriciteitsafname en deze vergelijken met de kosten van hun huidige energieleverancier.
Lees verder…

Particulieren hebben sinds het vrijgeven van de elektriciteitsmarkt steeds meer mogelijkheden gekregen om hun elektriciteitskosten makkelijk te vergelijken via talloze websites. Voor de zakelijke markt is het heel wat minder makkelijk een snelle en nauwkeurige vergelijking te maken. Energiebedrijf Anode Energie uit Barendrecht heeft daar sinds begin december 2010 verandering in gebracht.

Anode Energie heeft bewust gekozen voor een eenvoudige en snelle methode. Directeur Eric van Teeffelen van Anode Energie: “In het midden- en kleinbedrijf wordt dagelijks hard gewerkt. Tijd om het internet af te struinen ontbreekt simpelweg. Bovendien is het vrijwel onmogelijk een realistische prijsofferte te krijgen op basis van marktconforme prijzen. Deze ondernemers kunnen met hun huidige gebruiksgegevens in de hand via de nieuwe module op onze website binnen een minuut exact zien hoe het ervoor staat. Het is een module waarmee de ondernemer inzicht krijgt of de kosten, en die bevinden zich in dit segment toch tussen de 2.500 en 50.000 euro per jaar, redelijk genoemd mogen worden. De toegevoegde waarde is de eenvoud en de nauwkeurigheid van onze rekenmodule. De vergelijking gaat snel en het bedrag dat tevoorschijn komt is geen indicatie, maar het werkelijke factuurbedrag.”

Deze tool is zeker ook geschikt voor de volgende categorieën: VvE, horeca, tuinders, verenigingen, et cetera.

Klik hier om uw vergelijking te maken.


18 oktober 2010
Garantiecertificaat Energiebron
Bij Anode Energie is het mogelijk om een garantiecertificaat te ontvangen voor de energie die u specifiek ontvangt. Anode Energie merkt dat bij haar klanten behoefte aan de levering van verschillende energiebronnen toeneemt en dat de gangbare onderscheiding van grijs en groen niet specifiek genoeg is. Om aan deze vraag van onze klanten en nieuwe klanten te voldoen, is het bij Anode Energie mogelijk om een specifieke energiebron geleverd te krijgen zoals zon, wind, kolen, waterkracht of (bio)gas.  U ontvangt hierbij een garantiecertificaat. Meer informatie hierover kunt u vinden bij Bronsamenstelling.

13 september 2010
Anode Energie & Consumentenbond
Voor Anode Energie is energie leveren met aandacht op een betrouwbare en eerlijke manier belangrijk. Daarbij is Anode Energie door de Consumentenbond (publicatie september 2010) ook nog eens als goedkoopste getest*.
Lees verder…

De Consumentenbond helpt consumenten bij de juiste keuze voor producten en diensten. In 2010 heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar de energietarieven van verschillende energieleveranciers. Anode Energie heeft volgens de Consumentenbond nu de laagste energietarieven van het land. Dit heeft Anode Energie bereikt door zich te profileren op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid en ondertussen het prijsniveau gelijk te houden bij een fluctuerende energiemarkt. Hiermee heeft Anode Energie haar positie bereikt op een manier zoals het hoort. Geen callcentra, geen schreeuwend dure (en irritante) advertenties- en reclamecampagnes en geen valse beloftes met loktarieven, maar door gewoonweg maandelijks de energiemarkt te volgen.

Eerlijkheid duurt het langst en Anode Energie is meer dan ooit een bedrijf om u bij aan te sluiten.

* Gepubliceerd in de Consumentengids van september 2010 op basis van een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Anode Energie is in het onderzoek meegenomen in de vergelijking van contracten voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Op dit productaanbod werd Anode Energie als goedkoopste getest. In de andere vergelijkingen voor 1,2 en 3 jaarscontracten is Anode Energie niet de goedkoopste voor de maand september - in voorgaande maanden was Anode Energie regelmatig de goedkoopste voor twee- en driejarige stroomcontracten, afhankelijk van de energiemarkt.


Anode Energie zet milieubesparing om in kostenbesparing
Milieubesparing door energiebesparing, steeds vaker wordt dit loffelijk streven in de praktijk gebracht. Met Anode Energie leidt dat voortaan ook tot kostenbesparing.
Lees verder…

Naast toepassing van duurzame energie is energiebesparing het beste voor het milieu. Helaas hebben de pioniers op het gebied van energiebesparing moeten constateren dat minder verbruik door de energieleverancier nog wel eens wordt ‘beloond’ met hogere tarieven. Van kostenbesparing is dan geen sprake. Anode Energie pakt het anders aan. Om structurele milieubesparing te stimuleren, introduceert Anode Energie een contract voor duurzame energiebesparing. Dan betekent elke kW die minder wordt verbruikt een structurele kostenbesparing. Zo wordt energiebesparing eindelijk ook financieel beloond.

Wilt u hier meer over weten, klik hier


Energievakbeurs: stand en lezing
Eric van Teeffelen verzorgt twee lezingen op de Energiebeurs met de titel 'Energie besparen, of geld besparen?' Van 11.30 - 12.00 uur in het Bouw Theater en 13.30 - 14.00 op het Industrie Podium, beide op 14 oktober. Dit is eveneens het thema waarmee Anode Energie op de Energievakbeurs staat en valt binnen het thema van de beurs zelf, namelijk ‘De vakbeurs voor optimaal besparen’.
Lees verder…

Als u de beurs en/of Anode Energie wilt bezoeken, kunt u zich hier aanmelden.

De beurs vindt plaats van 12 tot en met 14 oktober. Anode Energie kunt u vinden in hal 5, stand A010. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.energievakbeurs.nl


Artikel vast en variabele prijs
Op 12 oktober verschijnt het weekblad Facilitair & Gebouwbeheer met daarin het sectorverhaal ‘Vast of Variabel’. Dit weekblad is bestemd voor facilitair management en gebouwbeheer in Nederland en Vlaanderen.
Lees verder…

Het sectorverhaal is door Anode Energie aangeleverd en zal na publicatie in het weekblad op de website van Anode Energie geplaatst worden. In dit sectorverhaal wordt inzichtelijk gemaakt wat het verschil is tussen een vaste en een variabel prijs, wat de eigenschappen van de producten zijn, de voor- en nadelen en welke overwegingen er mee genomen kunnen worden in de keuze voor het elektriciteitscontract.

Zie voor meer informatie over het weekblad: www.weekbladfacilitair.nl


Lezing ‘De Europese dimensie van windenergie op zee’
Op 6 oktober geeft Eric van Teeffelen een lezing over ‘De Europese dimensie van windenergie op zee’. Deze lezing vindt plaats tijdens het jaarcongres ‘Duurzaam omgaan met energie’ die vanuit Kivi Niria georganiseerd wordt.
Lees verder…

Het jaarcongres vindt op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen plaats. Tijdens dit jaarcongres wordt er op zoek gegaan naar praktische voorbeelden die zoden aan de dijk zetten als het gaat om slim en duurzaam omgaan met energie.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA is de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten. Het netwerk behartigt de belangen van ingenieurs en ondersteunt haar leden in hun beroepsuitoefening. KIVI NIRIA telt momenteel 25.000 leden.

Zie voor meer informatie over het jaarcongres en Kivi Niria de homepage: www.kiviniria.net


2 juli 2010
Vaste tarieven voor gas

Anode Energie heeft sinds 1 juli vaste tarieven voor gas
De tarieven zijn voor 1 en 1,5 jaar. Wilt u weten wat de tarieven zijn? Klik hier voor uw voorbeeldberekening en reken uw voordeel uit.

NVM-Makelaarscampagne is van start
De eerste actie is in Haarlem begonnen! NVMHuizenkopers die een koopcontract ondertekend hebben bij een NVM-makelaar ontvangen een pennencassette met daarin een aantal kortingsbonnen. Anode Energie verzorgt één van deze bonnen. De speciale actie houdt in dat de net nieuwe huiseigenaar een half jaar geen vastrecht hoeft te betalen! Bovenop eventuele andere kortingen. De actie wordt verder uitgebreid naar Den Haag, Tilburg, Deventer, Zwolle en Roermond.

Meer informatie is te vinden op www.makelaarscampagne.nl

Energiebeurs
U kunt Anode Energie ontmoeten op de vakbeurs voor Energie; Energie 2010. De vakbeurs voor optimaal besparen. De beurs vindt plaats van 12 tot en met 14 oktober. Anode Energie kunt u vinden in hal 5, stand A010. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.energievakbeurs.nl

Interview Groentennieuws

Eric van Teeffelen is voor de e-mail nieuwsbrief van Groentennieuws.nl geïnterviewd. Het interview gaat over energiebesparing voor tuinders en is op 26 mei 2010 gepubliceerd. Het interview draagt de titel: “Met Factor 20 besparen op energiekosten is mogelijk”. Klik hier voor het interview.

21 mei 2010

EasyFairs, 19 en 20 mei, Thema: Industrie en Milieu

Anode Energie heeft op 19 en 20 mei 2010 op de EasyFairs beurs gestaan. Deze vond plaats in Ahoy te Rotterdam. Het thema van de beurs was Industrie & Milieu. De stand van Anode Energie was te vinden op het themaplein Duurzame Energie, met het nummer H1001. Daarnaast gaf de heer Van Teeffelen een lezing met de titel 'Energie besparen, of geld besparen?' Deze lezing vond plaats op woensdag 19 mei 2010 van 13.45 – 14.15 uur.

Interview voor de Nieuwsbrief van Groentennieuws.nl
In de week van 31 mei verschijnt er een interview met de heer van Teeffelen in de e-mail nieuwsbrief van Groentennieuws.nl. Het interview draagt de kop: “Met Factor 20 besparen op energiekosten is mogelijk”. Groentennieuws is dé website voor de Nederlandse Groententeelt. Hier vindt u nieuws en allerlei handige informatie over de Nederlandse groenten en fruit teelt.
Lees verder…

Wilt u dit nieuws dagelijks ontvangen en/of bent u benieuwd naar het interview met de heer van Teeffelen? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief (te vinden op www.groentennieuws.nl onder het kopje 'Mededelingen').

Eric van Teeffelen is geïnterviewd door Annet Breure. Zij is redacteur van Groentennieuws. Binnenkort zal het interview en de bijbehorende banner op de website van Anode Energie geplaatst worden.


Nationale Congressen, 3 juni, Thema: Binnenklimaat en Gezond Gebouw
Anode Energie is aanwezig op de Nationale Congressen op donderdag 3 juni in de Americahal te Apeldoorn. Het thema van dit congres is Binnenklimaat en Gezond Gebouw. Anode Energie is hierbij aanwezig met een locatie op de beursvloer; standnummer 417. Daarnaast zal Eric van Teeffelen een lezing verzorgen met de titel 'Prijs voor Energie; vast of variabel?'
Lees verder…

Deze lezing vindt plaats op de dag zelf, 3 juni, van 11.30 - 12.00 uur.
Wij nodigen u hiervoor van harte uit.
Klik hier om u gratis aan te melden. Doet u dat tijdig (voor 2 juni) en via deze link, dan bespaart u 50 euro.

Heeft u zich via bovenstaande link geregistreerd en het congres bezocht? Anode Energie verdeelt onder haar bezoekers 5 GRATIS maandabonnementen van het weekblad Facilitair en gebouwbeheer! Dus wees er snel bij!

binnenklimaat


NVM-Makelaarscampagne

Anode Energie doet mee aan de NVM-makelaarscampagne! Huizenkopers die een koopcontract ondertekend hebben bij een NVM-makelaar ontvangen een pennencassette met daarin een aantal kortingsbonnen. Anode Energie neemt één van deze bonnen voor haar rekening. U betaalt dan een halfjaar geen vastrecht! Begin juli begint deze actie in Haarlem, vervolgens volgen Den Haag, Tilburg, Deventer, Zwolle en Roermond. Houd de website in de gaten voor een update rond deze campagne!

23 maart 2009
Valkuilen in de energiemarkt

Overstappen kan lucratief zijn als je goed let op de addertjes onder het gras. Nummer één: in de besparing die de vergelijkers je beloven, zit een eenmalige korting verwerkt. Die korting, soms wel 300 Euro, krijg je als je via de vergelijker overstapt.
Lees verder…

Als het eenjarige contract ten einde is, en je doet niets, dan krijg je de op dat moment geldende variabele prijzen. "Die zijn veel hoger" zegt Van Selms. De bedrijven speculeren erop dat je blijft zitten en die hoofdprijs dus betaalt. "Als je eenmaal een kikker bent, moet je ook een kikker blijven" analyseert Van Selms. Een jaar later kun je de eenmalige bonus door middel van een nieuwe overstap wederom pakken. "Let er wel op dat je die korting meestal alleen krijgt als je via de vergelijker overstapt en niet als je je rechtstreeks opgeeft bij het energiebedrijf. De bedrijven geven die korting via de vergelijkingswebsites om er in de verhouding met andere bedrijven gunstig uit te springen."
Lees het persbericht.

"Wie is de goedkoopste?" luidt de retorische vraag in de advertenties van de Nederlandse Energie Maatschappij. Prijsverschillen met andere grote aanbieders worden getoond. Kloppen die?
Lees het persbericht.

Zie ook Anode Energie haar Stunteltarief met een verbruikstarief van € 0,-.

17 november 2006
Anode Energie neemt levering elektriciteit aan ex-klanten van E-Part over. Anode Energie verzorgde al vanaf de start van E-Part de inkoop van elektriciteit en de programmaverantwoordelijkheid. Door zelf de klantcontracten over te nemen verwacht Anode Energie dat de overgang voor de klanten minimale impact zal hebben. Lees het persbericht.